Vill du se hur en Funktionsbeskrivning Retriever går till!

Söndag 4 juni arrangerar FRK-Ög en Funktionsbeskrivning Retiever, FB-R, på Vikbolandet. Du är välkommen att titta för att se hur det går till. Här nedan är det PM som deltagarna fått där finns även en vägbeskrivning.
Välkommen!!

FRK Östergötland

 hälsar välkommen

till

Funktionsbeskrivning Retriever (FB-R)

4 juni 2017

Skenäs Vikbolandet

Det är sju hundar anmälda till denna beskrivning, det blir två tider för samling. Självklart är det helt ok vara med hela dagen, oavsett tid för samling!

Samling 08.00.  Katalog nr 1-4

Samling 11.30  Katalog nr 5-7

Skott förekommer i beskrivningen, man kan välja att avstå dessa. Har man en skottberörd hund kan man få starta först, detta måste då anmälas i förväg. Kontakta Ursula så kan startordningen ändras. FB-R:s regler är fastlagda av SKK, resultatet av beskrivningen kommer stambokföras och blir tillgängligt via SKK/Hunddata.

Helt tillåtet, brukar också vara både trevligt och intressant, att gå med som publik och följa en hunds hela beskrivning men då måste man vara med under samtliga elva moment och får inte avvika eller komma in under pågående beskrivning. Vilket exempelvis innebär att står man på tur med sin hund går det inte att titta på hunden innan, man måste ju vara beredd själv när det är dags och det är bra hinna med att rasta ordentligt innan. Ett bra riktmärke där är att det sista, moment 11, som händer för hunden innan, är två skott, när man hör det så skall man snarast själv finnas för start! Man hinner inte heller titta på hunden efter sin egen beskrivning. Utförlig information om FB-R finns att läsa på SSRK:s hemsida, ssrk.se (FB-R).

Svårt stå parkerad med bilen i skugga, så vid mycket varmt och soligt väder, ta med lakan eller dylikt att täcka alla bilrutor så det blir en dräglig temperatur om hunden/hundarna skall ligga i bilen en stund.

Glöm inte ta med stamtavla och vaccinationsintyg.

 Är ni bussiga att kontrollera att registeringsnamn, registreringsnummer samt även alla andra uppgifter är korrekta!

 Ta med vatten och andra nödvändiga attiraljer till hunden. Under beskrivningen skall ett vanligt halsband användas, alltså inte stryp eller s.k. retrieverkoppel. Har du ett sådant själv som passar din egen hund, ta med det - annars tillhandahåller vi ett sådant samt ett koppel!  

Beskrivarteamet består av:

Beskrivare: Gunilla Lefwerth, Norrtälje                                               vid frågor, ring Ursula 0768 - 483300

Testledare: Ursula Thienemann/ Lars Söderström                                                          

Funktionär: Veronica Bergenheim och Håkan Boren

 

Vägbeskrivning:

Från Norrköping kör väg 209 mot Arkösund

Efter ca 2,3 mil, i Östra Husby, sväng mot Jönåker och Skenäsfärjan

Strax innan färjan, sväng höger mot Mauritzberg och följ sedan skyltarna