Vill du se hur en Funktionsbeskrivning Retriever går till!

Söndag 4 juni arrangerar FRK-Ög en Funktionsbeskrivning Retiever, FB-R, på Vikbolandet. Du är välkommen att titta för att se hur det går till. Här nedan är det PM som deltagarna fått där finns även en vägbeskrivning.
Välkommen!!

FRK Östergötland

 hälsar välkommen

till

Funktionsbeskrivning Retriever (FB-R)

4 juni 2017

Skenäs Vikbolandet

Det är sju hundar anmälda till denna beskrivning, det blir två tider för samling. Självklart är det helt ok vara med hela dagen, oavsett tid för samling!

Samling 08.00.  Katalog nr 1-4

Samling 11.30  Katalog nr 5-7

Skott förekommer i beskrivningen, man kan välja att avstå dessa. Har man en skottberörd hund kan man få starta först, detta måste då anmälas i förväg. Kontakta Ursula så kan startordningen ändras. FB-R:s regler är fastlagda av SKK, resultatet av beskrivningen kommer stambokföras och blir tillgängligt via SKK/Hunddata.

Helt tillåtet, brukar också vara både trevligt och intressant, att gå med som publik och följa en hunds hela beskrivning men då måste man vara med under samtliga elva moment och får inte avvika eller komma in under pågående beskrivning. Vilket exempelvis innebär att står man på tur med sin hund går det inte att titta på hunden innan, man måste ju vara beredd själv när det är dags och det är bra hinna med att rasta ordentligt innan. Ett bra riktmärke där är att det sista, moment 11, som händer för hunden innan, är två skott, när man hör det så skall man snarast själv finnas för start! Man hinner inte heller titta på hunden efter sin egen beskrivning. Utförlig information om FB-R finns att läsa på SSRK:s hemsida, ssrk.se (FB-R).

Svårt stå parkerad med bilen i skugga, så vid mycket varmt och soligt väder, ta med lakan eller dylikt att täcka alla bilrutor så det blir en dräglig temperatur om hunden/hundarna skall ligga i bilen en stund.

Glöm inte ta med stamtavla och vaccinationsintyg.

 Är ni bussiga att kontrollera att registeringsnamn, registreringsnummer samt även alla andra uppgifter är korrekta!

 Ta med vatten och andra nödvändiga attiraljer till hunden. Under beskrivningen skall ett vanligt halsband användas, alltså inte stryp eller s.k. retrieverkoppel. Har du ett sådant själv som passar din egen hund, ta med det - annars tillhandahåller vi ett sådant samt ett koppel!  

Beskrivarteamet består av:

Beskrivare: Gunilla Lefwerth, Norrtälje                                               vid frågor, ring Ursula 0768 - 483300

Testledare: Ursula Thienemann/ Lars Söderström                                                          

Funktionär: Veronica Bergenheim och Håkan Boren

 

Vägbeskrivning:

Från Norrköping kör väg 209 mot Arkösund

Efter ca 2,3 mil, i Östra Husby, sväng mot Jönåker och Skenäsfärjan

Strax innan färjan, sväng höger mot Mauritzberg och följ sedan skyltarna

Funktionsbeskrivning Retriever FB-R Vikbolandet 4 juni

Nu anordnar FRK-Ög  en Funktionsbeskrivning Retriever den 4 juni på Vikbolandet
Du kan läsa mer om vad FB-R är på http://www.ssrk.se/

 

 

FRK Östergötland

 

inbjuder till

 

 Funktionsbeskrivning Retriever (FB-R)

 

Söndagen 4 juni 2017 på Vikbolandet

 

FB-R – en officiell verksamhet som sjösattes 2014, den blir stambokförd på SKK Hunddata/Avelsdata

 

Retrieverns ursprungliga egenskaper har gjort att de tillhör de mest populära raserna i vårt land.  Den är både en härlig familjemedlem och med sina ursprungliga jaktliga egenskaper har den också en stor arbetskapacitet. Egenskaper som är viktiga att bevara för framtiden.

 

Som retrieverägare kan man få en beskrivning av dessa specifika egenskaper utan att hunden behöver vara jakttränad. Egenskaperna belyses i elva olika moment såsom apporteringslust, uthållighet, problemlösning, vilthantering m.fl.

 

Ägare eller förare ska vara medlem i SSRK eller i en SSRK-ansluten rasklubb. Det fordras inga förberedelser och det finns inga större krav på att din hund ska vara lydig, men måste om så behövs kunna kallas in. Som hundägare behövs inga förkunskaper, hjälp och instruktioner fås av en testledare om hur alla momenten skall genomföras.

 

Om man som uppfödare och/eller hanhundsägare vill samla valpar ur en eller flera kullar för en träff är det ett ypperligt tillfälle att samtidigt anordna en beskrivning. SSRK:s avdelningar och Rasklubbar kan också vara arrangör för beskrivningar. Mer och utförlig information, jämte reportage, finns att läsa på SSRK:s webbsida, www.ssrk.se.

 

 

 

Beskrivare: Gunilla Lefwerth

 

Flatcoats har företräde, i mån av plats är övriga retrieverraser välkomna att anmäla! Först till kvarn gäller.

 

Max tio hundar.

 

Hund ska ha uppnått 12 månaders ålder. Det finns ingen övre åldersgräns. Den ska vara ID-märkt och vaccinerad.

 

Anmälan mejlas till namn: Ursula Thienemann   mejladress: u.thienemann@telia.com

 

Uppge hundens registreringsnamn, registreringsnummer, ras, kön, födelsedatum, uppfödare, ägare, bostadsort, mobilnummer, e-postadress.

 

Avgift 400:- sätts in på FRK/Östergötlands bankgiro 845-8424Östergötlands Flatcoated Retriever. Ange FBR samt reg.nr i betalningen.

 

Anmälan och betalning senast 29 maj.

 

PM, katalog samt vägbeskrivning kommer mejlas ut.

 

 

 

Upplysning: mejla u.thienemann@telia.com  eller ring 0768-483300

 

 

 

 

 

Välkommen med din anmälan!